dimecres, 22 de maig del 2019

Malanyeu - Paret de l'Altar - Via Vinga Vinga - 22/05/2019

Després d'uns dies sense sortir, avui tornem als dimecres al sol i ens acostem a Malanyeu.

Aquest cop anem a la Paret de l'Altar, si bé jo vaig fer una via fa molts anys, no hi havíem tornat més.

Si la vessant de la Paret del Devesó ja està en un entorn immillorable, aquesta resulta un entorn idíl·lic, especialment entre setmana que rarament hi ha algú.


Des del mateix aparcament del cotxe, ja podem veure la via que volem fer.


L'Ita iniciant el primer llarg. Un llarg on pots gaudir del plaer de l'escalada. 


Entrant a la primera reunió. 


Començant el segon llarg.


Passos bonics i verticals i amb una roca sensacional. 


El tercer llarg, on la roca fa un canvi, però manté la qualitat. 


L'Ita arribant al meu estrep, com sempre, per no fer servir els estreps ha apurat la tirada al màxim, i en lliure i algun A0 ha pujat en un tres i no res. 


Arribar a dalt i ja podem gaudir d'aquesta vista, on la primavera ho ha tenyit tot de verd. 


Aproximació: pujant a Malanyeu trobarem una pista a mà esquerra que indica a La Caseta. Al principi és asfaltada, però ràpidament es converteix en una pista de terra. A la primera trenca anem a l'esquerra i el camí baixa un xic fins que passem la riera, després anem pujant i passarem per tres cases. Un cop passada la darrera seguirem pujant fins que veurem que estem en front mateix de la paret, uns metres més endavant podem aparcar el cotxe.

Des d'aquí tornarem un xic enrere i en un lloc que es veu una clariana i a la vertical de la via, començarem a pujar, hi ha algunes fites, però costen de veure, anirem pujant cercant sempre el pas més net i en 15 o 20 minuts ens trobarem a peu de via.

1ª Tirada: 35 metres, Vè, 10 assegurances. Un llarg típic de placa de Malanyeu, amb passos bonics, i verticals, un llarg per gaudir de l'escalada. 

2ª Tirada: 35 metres. Vè,  9 assegurances. Sortim verticals per la continuació de la placa de la primera tirada, fins arribar un lloc que hem de fer un flanqueig a la dreta per anar a cercar una placa que manté la mateixa qualitat de roca.

2ª Tirada Bis: 15 metres, sortim primer un xic a l'esquerra i després vertical fins a trobar la reunió.  Terreny selvàtic. 

3ª Tirada: 40 metres, V+, IV+, Ae, 16 assegurances.  En aquest llarg la roca és diferent, però molt vertical i cal anar navegant per anar superant petits passos un xic desplomats, després la cosa es tomba un xic fins arribar a una gran savina, pugem a sobre i ja podem pujar en artificial.

Descens: Nosaltres hem fet 4 ràpels, doncs sembla que les cordes es poden enganxar fàcilment. Un ràpel de 40 fins a la 2ª reunió bis, un segon per no desgrimpar la part selvàtica. Tercer fins a la primera reunió i un darrer fins baix.

Material: 17 cintes exprés i estreps.

1º Ascensió: F. Suñol, Febrer 2008.


Us deixem la nostra ressenya.

2 comentaris:

  1. Enhorabona ! quin plaer escalar entre setmana....una via ben trobada, llàstima de tram final que s'hagin de trèure els estreps.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jaume, tens raó, però també està bé fer un xic d'artificial. De totes maneres l'Ita no els va fer servir.:-)

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem