dilluns, 4 de març del 2019

Montserrat - Puntal de l'Albarda - Agulla Inclinada - Via Aresta Brucs-02-03-2019

L'Agulla Inclinada és d'aquelles ascensions que s'ha anat quedant a la carpeta de les pendents des de feia molts anys, així que avui, hem decidit posar-la amb les ja fetes.

La tranquil·litat de la zona i el seu itinerari, ens han deixat un bon regust de boca. Hem quedat molt contents d'aquesta ascensió, que encara que senzilla ens ha deixat molt satisfets.


El camí de Sant Joan a Sant Jeroni ens permet gaudir d'unes vistes immillorables que, sovint no apreciem prou perquè les hem vist moltes vegades. 


Des del Mirador podem veure una bona vista de l'Agulla Inclinada. 


Les bones vistes de la Panxa del Bisbe per sobre de les boires. 


El Cavall agulla emblemàtica de Montserrat. 

Aproximació: Des de Sant Joan seguim el camí de Sant Jeroni, passant per sota dels "Gorros", el Mirador i quan hem passat un xic de l'alçada del Cavall i un cop passada l'Agulla del Cigronet,  veurem un corriol que baixa pel costat del Puntal de l'Albarda fins arribar al peu de l'Agulla Inclinada.

La via:

1er llarg: 30 metres, IV+, 6 assegurances i possibilitat de posar un Camelot del 0,75. Pujarem vertical fins un primer parabolt, després anirem un xic a la dreta per trobar dos burils molt junts, seguirem verticals fins arribar en un franja on podrem posar el Camelot, uns passos verticals i després ja per terreny més fàcil fins a la reunió.

2on. llarg: 25 metres, IV, 3 assegurances. Sortim per la dreta de la reunió i a uns 5 metres trobem la primera assegurança, des d'aquí ja veurem la segona i la reunió. Poc abans d'entrar a la reunió trobarem la tercera assegurança un xic a l'esquerra per sota de la mateixa.

3er. llarg: 30 metres, un alien vermell i bagues savineres. Sortim verticals però un xic a l'esquerra per posar l'Alien vermell en una llastre que no sembla massa segura, des d'aquí ja veurem una gran savina a l'esquerra i al peu d'un diedre que ens portarà a la reunió poc abans d'arribar al cim. 

Nosaltres vàrem pujar al cim i vàrem tornar a la reunió.

Descens: tenim la possibilitat de baixar per la vessant Nord, amb un ràpel amb estat precari. En el cas de voler baixar per la cara nord, aconsellem portar uns quants metres de corda per poder canviar les actuals que estan en molt mal estat.

Nosaltres hem baixat per la mateixa via amb un ràpel de 30 metres fins la 2ª reunió, i un segon ràpel de 55 metres fins al peu de la via. Hem deixat un mosquetó a la 2ª reunió. 

Material: 1 Camelot 0,75, 1 Alien vermell i 7 cintes exprés. 




Iniciant la primera tirada.


Anant un xic a l'esquerra per agafar uns burils vells, però ben col·locats. 


Darrers metres de la primera tirada.


Iniciant la segona tirada amb el Cigronet al fons. 


Passant per llastra del tercer llarg. 


Foto abans d'iniciar el ràpel. 


Impressionant el ràpel per la cara nord. 


Iniciant el primer ràpel per la mateixa via. 

Us deixem la nostra ressenya.

Apa a escalar que el mon s'acaba. 

2 comentaris:

  1. Me l'apunto parella ! no la coneixia ni l'agulla ni la via, pot ser un complement a fer quan puges fins aquí a fer una altra via. Gràcies per la informació.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem