dilluns, 25 de febrer del 2019

Montserrat - "Gorro Frigi" - Via Opera Prima 24/02/2019

El "Gorro Frigi" sempre ens ha agradat i malgrat hem fet la majoria de vies ens agrada tornar-hi. Acariciar la seva roca ens va sentir quelcom especial, no sé si serà cosa de la qualitat de la mateixa, o del plaer que fa assolir el seu cim. Les seves vistes sobre Sant Benet i Trinitats també són un plus per anar-hi. 


Una bona vista de la Cara Est. 

Aproximació: des de Sant Joan seguirem el camí que va a Sant Jeroni fins arribar sota mateix. Després començarem a pujar, per la canal entre el "Gorro Frigi" i la Magdalena Superior, fins que trobem un parabolt groc que marca l'inici de la via.

1ª Tirada: 25 metres, -V, IV+, sortim de la canal amb lleugera tendència a la dreta, passos finets a l'inici, després es posa més dret, però sempre amb bona pressa fins a la reunió.

2ª Tirada: 25 metres, V+ Vè, IV.  Des de la reunió sortim per l'esquerra, un pas dret on haurem de tibar fort, després es manté dret fins a la reunió.

3ª Tirada: 30 metres, 6ª, Vè, IV. Només sortir tenim un pas lleugerament desplomat que és força exigent, després et recuperes un xic i tornem a trobar un lloc vertical, però amb més pressa. Tot seguit  seguirem per terreny més fàcil fins a la reunió.

4ª Tirada: 20 metres. 6ª, 6b. Aquest llarg sortim per la dreta per situar-nos ràpidament a la vertical de la reunió, passos on haurem de tibar de valent i no baixa la dificultat fins que ja veus la reunió. Cada cop la trobo més difícil, hi ha bones presses, però també n'hi ha alguna de polida que no dona massa confiança, per sort està molt ben equipat i sempre ens podrem ajudar amb algun A0. 

5ª Tirada: 50 metres. 6ª, Vè, IV. Sortim vertical per una especie de diedre cec, passos drets fins a sortir del diedre, després anirem per terreny més fàcil, fins situar-nos en el darrer pas un xic balmat abans de pujar vertical fins el cim. Reunió a la mateixa creu. 

Descens: A la vertical del coll, trobarem un ràpel de 20 o 25 metres en funció de l'instal·lació que fem servir per fer el segon ràpel. Després un segon ràpel de 50 metres fins a la canal. Després baixarem per la canal fins el camí. 

Via totalment equipada. Portar 10 cintes exprés. 



Iniciant la via. 



Entrant al primer llarg


Pas de sortida de la primera reunió.


Progressant pel segon llarg,


Lluitant la tercera tirada. 


Tibant en el 4art llarg. 


Autoretrat de l'Ita en la 3ª reunió. 


Sortint de les dificultats del 4art llarg. 


Sortint del diedre cec del 5è llarg.


Foto cim. 


Us deixem la nostra ressenya.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!




2 comentaris:

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem