dijous, 14 de juny del 2018

Montserrat - Gorro Frigi - Via Haus Extrems i combinació de Via Guzman Silva i Rapsodia Bohemia - 09/06/2018

Després de 40 anys, volia tornar experimentar pujar per aquesta extraordinària via del Gorro Frigi. Tot ha canviat, les vies d'en Carles i de l'Adrià fan difícil de seguir la via original. Tot i així, pujar per aquesta via sense caure en tocar els parabolts d'aquestes altres té un gran atractiu. Si més no, per veure com ha canviat el compromís en l'escalada.

Per altra banda, l'Ita no l'havia fet i també li agrada fer aquestes vies amb un xic més de compromís.


Quan et mires el Gorro per davant es veu clarament la fissura de la llastra de la Haus Extrems que demanar ésser escalada. 



L'Ita fent el primer llarg.

R1 40 metres (Reunió en un arbre gros) III 1 spit.  Pujarem seguint una fissura on apart de l'espit també podrem posar un bon alien. 


Fent el segon llarg.

R2 40 metres IV, 2 merlets i 1 alien vermell.  Des de la reunió anirem en diagonal a l'esquerre a cercar un merlet molt visible en el fil d'una especie d'espero, abans però, podrem posar un alien vermell. Des del merlet seguirem en vertical, sempre uns metres a la dreta de la via del Carles fins que podrem posar un altre merlet. Aquesta 2ª reunió està un parell de parabolts per sobre de la 2ª reunió de la Via del Carles. La reunió està equipada amb quatre burils i es pot reforçar amb una plaqueta recuperable. 


Des de la 2ª reunió de la Haus Extrems podem veure una cordada que estava fent la via del Adrìa a la segona reunió. 


L'Ita arribant a 2ª reunio. 


La segona reunió ( Hi ha més peces) 



Iniciant la 3ª tirada.

Reunio 3ª. 30 metres V+, V, IV.  8 pitons. (tots a la fissura) Des de la reunió sortim diagonal a la dreta per situar-nos sota de la fissura. Tram dret, no massa difícil però sense assegurances. (Abans d'agafar el primer pitó i en l'inici de la fissura vaig posar l'Alien lila, el mes petit). La fissura està equipada amb bones escarpes, però que ja tenen uns quants anys. Aquí els passos són més difícils ja que no hi ha tants còdols. Anem progressant per la fissura fins arribar a 2 pitons U que estan junts. Des d'aquí iniciem un flanqueig bastant llarg, però amb molt bona pressa. Al final, podrem posar un Alien Vermell a tope que ens assegurarà fins a la reunió. Quan portes uns quants metres de flanqueig, costa resistir-se a no seguir flanquejant fins agafar els parabols de la Via de l'Adrià, però ens hem resistit i hem pogut gaudir aquest llarg com es feia abans. 


Lluitant en el diedre.




Darrers passos abans d'arribar a la tercera reunió. 


Sortint de la 3ª reunió.

R4 30 metres IV. Sortim de la reunió per l'esquerra i després seguim vertical. Complicat de seguir entre mig de les dues vies. 


Arribant dalt. 

Reunió 5ª. 40 metres IV.  1 parabolt i una savina.


Estem contents d'haver seguit aquesta via respectant l'esperit dels que la van obrir. 


Baixem repelant. 


I després fem dos llargs, que ajuntem, de la via Guzman- Silva i el darrer llarg sortim per la Rapsodia i Bohemia.


En el primer llarg de segon


Atacant el darrer llarg. 

Us deixem la nostra ressenya.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!



2 comentaris:

  1. Felicitats! una escalada que segur us ha deixat ben satisfets! Gràcies per la ressenya.

    ResponElimina
  2. Gràcies Jaume!! Ens ha deixat satisfets i tristos al veure com altres vies han anul·lat aquesta joia.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem