dimarts, 27 de juny del 2017

Ripollès - Coll Roig - Via Dersu Uzala - 24-06-2017

Fascinats encara per la darrera vegada que vàrem pujar a Coll Roig tornem en aquest indret.

Des del mateix coll ja podem veure la via que volem fer, per avui hem decidit anar a la Via Dersu Uzala, que en diferents blogs hem vist que la deixàvem molt bé.  Com ens hem llevat d'hora podrem fer les dues primeres tirades protegits del fort sol que farà avui. 

Aproximació: Des de Campdevànol agafarem la carretera GI-401 en direcció el Coll de Merolla, creurem el poble de Gombrèn i a 2,5 quilometres agafarem la trenca a la dreta que porta a Montgrony i a Castellar de n'Nuc. A cap d'una estona trobarem un desviament que porta al Montgrony. Poc abans d'arribar trobarem un desviament a l'esquerra que passant pel costat del Refugi de Planelles ens portarà fins el Coll Roig. Els darrers quilometres per pista que cal tenir cura.

Deixem el cotxe a Coll Roig, i veurem que surt un camí que ens portarà sense problemes a peu de via. Veureu que tot està molt net i conservat, svp deixeu-ho igual o millor que ho heu trobar. 

Via Dersu Uzala.

Només arribar al peu de via, veurem que la roca és d'una qualitat excepcional, i ja podrem preveure uns passos tan divertits com bonics.

1ª Tirada. 30 metres Vè, IV. Sortim verticals seguint els sellements, quan arribem a la tercera assegurança ens trobarem el pas de la tirada, cal posar-se bé amb els peus, fer una petita tibada amb pressa petita i ja haurem superat el pas, Vè. Després, ja per terreny més fàcil, però plaent arribarem a la primera reunió.

2ª Tirada. 30 metres V+, Vè. sortim vertical i quan arribem a la primera assegurança ja veiem que el pas del llar està aquí, ens hem de situar a la placa de sobre nostre, és important visualitzar bé els passos i veureu com surt molt bé, després seguirem per unes fissures fins arribar a la reunió. Un llarg preciós.  D'aquí farem un canvi de reunió sobre mateix nostre. 

3ª Tirada. 25 metres, 6a, V, IV.  Primer pas, sembla que està un xic afinat, però un cop superat ens situem a la dreta amb presses justes però molt bones. Realment sembla més difícil del que és. Anem progressant en direcció a la dreta per anar a cercar l'esperó, ara si , però, amb molt bona pressa fins a la reunió. Llarg super ben trobat. Sensacional. 

4ª Tirada. 30 metres III, i caminant. Sortim amb una grimpada fàcil per seguir després caminant fins a la reunió. 

5ª Tirada. 35 metres, IV, Vè, IV.  Sortim vertical pel fil de l'esperó i després anem crestejant fins el cim. 

Descens: des del cim baixarem amb un ràpel de 25 metres para la cara oest i després per un caminet amb trams equipats fins a trobar el camí de pujada que ens deixarà altra cop al Coll Roig.  




Mirant el primer pas de la via. 


Gaudint del 2on llarg 


En Miquel mirant com entrar a la placa del segon llarg 


El mateix lloc vist des de dalt. 


Passos plaents del 2on llarg 


L'Ita treballant el 2on llarg. 


El tercer llarg sortint del 6ª


Anant a cercar l'esperó 


En Miquel treballant el 6a.


Ara sí, ja ens toca el sol. 


L'Ita a l'esperó.


Darrer llarg.


En Miquel i l'Ita en el darrer llarg, al fons Coll Roig.


Iniciant el ràpel 


El ràpel per la cara Oest.



Us deixem la nostra ressenya.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!!!

2 comentaris:

  1. Enhorabona ! a veure si m'hi escapo aquest estiu una tarda, que no hi deu tocar el sol a la tarda oi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jaume, suposo que al final de la tarda no hi toca.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem