dilluns, 15 de maig del 2017

Peña Rueba - Mallo La Mora - Via Santi Sagaste - 14/05/2017

Novament ens sentim atrets per acariciar els sensacionals còdols de la Peña Rueba, tenim pendent la via Santi Sagaste del Mallo de La Mora, així que tenim una bona excusa per tornar-hi.

Poc a poc i donat l'equipament de diferents vies, aquesta part de la Peña Rueba s'ha convertit amb els Gorros per la gent d'Osca i de Saragossa, també per els francesos. Així, que en un diumenge pots trobar més d'una cordada a les vies més famoses.

En el nostre cas, quan arribem a peu de via, ens trobem una cordada francesa que ja està fent la segona tirada. Durant tota la via hem mantingut les distancies, però en el penúltim llarg els hem atrapat i he pogut parlar un xic amb ells.


Aproximació: venint d'Osca al final del poble de Murillo de Gállego trobarem una trenca a ma esquerra que puja el poble, a uns 200 metres trobarem una altra trenca a l'esquerra, seguirem pujant fins a trobar una pista que surt a la dreta al costat d'una casa que està mig acabar, seguirem per aquesta pista fins que passarem dues basses molt grans d'aigua, pujarem la darrera pujada i ja mirarem de trobar lloc per aparcar. Després. seguirem per un caminet que ens portarà sota mateix de les parets que passarem d'esquerra a dreta fins a trobar-nos sota mateix del peu de via. Aquest camí està molt fressat ja que està molt transitat per la gent que va a fer la ferrata. 

La via no té cap complicació de pèrdua, ja que està perfectament equipada, només cal tenir cura en no posar-te en una via de les que van al costat.

1er. llarg. 20 metres, 6a V, IV. Comencem fent algun pas ajudats per l'arbre per entrar directament amb la roca tot seguit, passos francs, verticals i que anirem superant poc a poc. Quan la roca perd verticalitat.

2on llarg. 35 metres IV.  Un llarg sense problemes que ens permet anar progressant per unes plaques no massa dretes.

3er llarg. 35 metres  IV+. seguim per la mateixa placa , però un xic més vertical. Farem reunió sota mateixes on comencen les panxes.

4rt. llarg.  V+ 30 metres,  sortim per la dreta de la reunió, per terreny vertical i amb alguna panxa a superar, hi ha algun pas que cal mirar amb atenció.

5è llarg. V+  30 metres. Sortim de la reunió per l'esquerra i ens situem a la vertical de la reunió, hi ha unes petites panxes a superar, després per terreny més fàcil arribarem a la reunió.

6è llarg. V+ 30 metres. Sortim a l'esquerra a cercar el fil de l'esperó. Després seguim vertical amb passos elegants i algun cal tibar un xic. Aquest és el llarg més bonic de la via.

7è llarg. V 30 metres. Des de la reunió sembla tombat i amb una roca a vigilar. Un cop situats és força vertical i amb passos elegants.

8è llarg 25 metres. III. Llarg sense problemes però que cal tenir molta cura amb les pedres.

Material 12 cintes exprés i  R.

Descens: des del coll, podem pujar per la ferrata fins el Cim de La Mora o baixar per una canal que ens portarà a la ferrata. Està ben equipat i no presenta pèrdua.


L'aproximació gaudint d'aquest festival de colors. 


Lluitant amb el 6ª de la primera tirada. 


Ja en el terreny senzill de la 1ª tirada.


Tram fàcil del segon llarg


La segona reunió.


L'Ita fent el tercer llarg. 


Entrant a la tercera reunió.


Començant el 4art llarg. 


De puntentes per arribar a una bona pressa.


Arribant la 5ª reunió. 


Tram en diagonal sortint de la 5ª reunió.


Darrers passos de la 6ª tirada.


7ª llarg, molt més bonic del que sembla. 


Cordada francesa a la via del costat. 


Entrant a la reunió, després de confirmar que la 7ª tirada no és el que sembla.


Darrer llarg, anant en compte amb les pedres. 


Ja som al cim. 


Des del cim a molt bones vistes d'Agüero i els seus mallos.


Foto cim


Nosaltres vàrem fer servir la ressenya de xabigaton.com, que està bé en les graduacions, però no en alguna ubicació de la reunió, tot i així, no hi ha pèrdua.

Apa, a escalar que el mon s'acaba. 

1 comentari:

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem