divendres, 5 de maig del 2017

Montserrat - Magdalena Superior - Via Doc Anton R. 01/05/2017

Aquesta via havia estat motiu de polèmica per que passava per sobre d'una alta i per un excés d'equipament. Fa uns anys hi vàrem anar i ens vàrem trobar que la via estava desequipada.

Actualment està perfectament equipada. És una possibilitat de fer una via per la Cara Sud. De fet hi hem anat pensant que ens tocaria el sol, però com hem anat massa d'hora no ens ha tocat en part i hem petit una mica de fred.

Un altre motiu que ens motivava anar en aquesta zona, era anar a visitar l'ermita de Sant Martí que no hi havíem estat mai.

Ermita de Sant Martí

Abans d'anar a peu de via hem passat per l'ermita i hem vist que està molt ben conservada, hi ha aigua, lloc per dormir i sembla que està habitada. Val la pena arribar-s'hi. 


Interior de l'Ermita de Sant Martí 


Una vista de l'entrada. 


Ara si, ja som a peu de via.

Aproximació: des del funicular de Sant Joan agafarem el camí que va a Sant Jeroni passant per sota de les Magdalenes i de les Gorres, un cop arribats al peu del "Gorro" Frigi, agafarem la canal que porta a la normal d'aquesta agulla. Un cop al coll baixarem un xic i a la nostra esquerra trobarem el peu de via i a la nostra dreta l'Ermita de Sant Martí. 

Ressenya:

1er llarg: 50 metres IIº, IIIº. Tirada molt senzilla que només hem d'anar seguint les 6 assegurances que hi ha. A 25 metres trobarem una reunió que deixarem.

2on llarg: 30 metres IV, V, IV. sortim de la reunió i anem en diagonal a la dreta per superar un petit sostret just a tocar amb una canal, d'aquí tornem a l'esquerra per situar-nos a la placa. 

3er llarg: 25 metres IV, V, V+ IV. tornem a sortir a la dreta per trobar la part més feble de la paret, després tornem a l'esquerra per fer la reunió. Els passos més difícils estan sobre equipats per fer-los amb A0. 

4art llarg: 20 metres. IV, III, II, sortim per l'esquerra de la reunió per seguir pel fil de l'aresta fins el cim.

Material: 13 bagues exprés i Reunió. 

Descens: dos ràpels de 25m per  la cara Sud-Est. 



Iniciant el segon llarg


El segon llarg anant a buscar la canal. 


Entrant a la segona reunió. 


El pas més bonic de la tercera tirada. 


Entrant a la 3ª reunió. 


Sortint de la tercera reunió


La tercera reunió. 


Passos bonics i senzills de la darrera tirada


Companys al Gorro 


Foto cim


Us deixem la ressenya d'en Guillem Arias,

2 comentaris:

  1. L'Ermita de Sant Martí fa goig, oi que d'allà comença la GEDE al Gorro? Entretinguda a Doc Antòn Rañé, compan Traumatòleg que li va arreglar l'espatlla a l'amic Guillem...també d'aquí la via Acròmion.

    ResponElimina
  2. Hola Jaume, just a l'esquerra de l'Ermita hi ha la primera reunió. Respecte a la dedicatòria a Doctor Antòn Rañé ja ho sabia, però no ho havia posat. Gràcies per la teva aportació.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem