Follow by Email

diumenge, 19 de juliol de 2015

Pedraforca - Dent dels Cabirols - Via Civis - Genís. 19/07/2015

Necessitem fugir de la calor, volem veure ploure, així que dissabte a mig matí marxem cap al Pedraforca. Fa aproximadament 40 anys que vàrem fer la Via Civis - Genís i ens feia gracia repetir-la.

Ens hem llevat d'hora, ja que a la tarda la previsió tornava a donar turmenta com ahir, i hem pujat amb la fresca, a les 8 del matí ja érem al peu de la via, la pujada, encara que forta, no és massa llarga i seguint les fites, hem anat trobant un bon itinerari de pujada.

Per començar cal pujar fins un pi sec, nosaltres ens acordem abans i així  estem més còmodes.
l'Ita on hem començat. 
La reunió al pi sec. 

Primer cal pujar pel pi, fins que hi ha un pitó, també hi ha un friend petit abandonat, des d'aquí iniciem un flanqueig a la dreta molt franc, primer un xic difícil IV+, però ben assegurat, seguim fins que hi ha un pont de roca al inici d'un encastament, pas compromès, Vè,  ja que patina una mica, després seguim en encastament per entrar per terreny fàcil a la reunió, on hi ha un parabol, però que es pot reforçat amb el Camalot del 0,75.

L'Ita sortint de l'encastament.
R1 35 metres, 3 pitons un friend abandonat i 1 pont de roca. IV+, V. 
En el segon llarg sortim vertical a cercar un parabol col·locat sota un sostret, des d'aquí seguim vertical fins un pont de roca i un pitó, a l'esquerra veurem un espit, cal fer el franqueig a l'esquerra, per seguir després per un diedre tocant a l'aresta fins un altre espit, després, sortim a l'esquerra de l'aresta i tornem a trobar un altre espit, des d'on seguirem vertical fins a la reunió.
l'Ita sortint a l'aresta en el segon llarg.
R2 35 metres, 1 parabol, 1 pont de roca, 1 pitó, i 3 espits. IV+ V, IV+ Tirada atlètica.

El tercer llarg és molt curt, 10 metres, fins el primer seguro, és IV+, després ve un pas atlètic de V, i després una mica més fàcil a la reunió.
R3, 10 metres, 2 espits. iV, Vè.
Entrant a la 3a Reunió.
Des de la reunió anem a cercar una espit, que ens assegura el pas sobre un bloc inestable, després progressem mig em placa i mig en diedre ben assegurat fins arribar a un pinet, des d'on seguirem vertical fins a la reunió.
R4. 40 metres. 3 pitons i 4 espits i un tasco abandonat.
La tercera reunió.
Progressant pel diedre
Arribant a la 4 reunió.
El 5è llarg comença per un diedre on trobarem dos pitons, a la part alta cal anar un xic a la dreta per la placa.
R5 35 metres, 2 pitons, IV+, IV-
Gaudint de les bones vistes, especialment del refugi.
Foto del cim.
Des de la reunió en un pi, ja veurem a la dreta un pi amb unes bagues per fer un ràpel curt de 20 metres.
Nosaltres després hem baixat caminant per un camí molt ben senyalat en fites que ens ha portat al camí transversal i després fins el refugi.

Hi ha la possibilitat de baixar amb un ràpel de 50 metres que surt del collet amb l'Agulla Gopal-ji, i després un altre de 30 metres fins al peu.

1ª ascensió: G.Roca i E. Civis (7-VII-68)
Dificultat: Vè.
Material: Camelots 1 i 0,75, Alien groc,  un joc de tascons.
Horari: nosaltres hem tardat 2h 15'.
Ressenya: us deixem l'enllaç a la de escalatroncs

Ascensió clàssica que no hauria de faltar a cap escalador.

Nosaltres ens ha agradat molt tornar-la a repetir després de tans anys. Hem recordat grans moments passats.


6 comentaris:

 1. Hola amics, maca aquesta via. Ho ha que cercar llocs fresquets per fugir de la insoportable calor de Barna. Nosaltres anem a Andorra tres dies a veure ploure si es pot. Una abraçada.

  ResponElimina
 2. Hola amics, maca aquesta via. Ho ha que cercar llocs fresquets per fugir de la insoportable calor de Barna. Nosaltres anem a Andorra tres dies a veure ploure si es pot. Una abraçada.

  ResponElimina
  Respostes
  1. A disfrutar d'aquests dies a Andorra, espero que faci més fresca.

   Elimina
 3. Es veu una línia molt lògica i atractiva, encara no l'he fet, ja veus!! hi haurem d'anar.

  ResponElimina

 4. Hola! este domingo repetimos la vía. Solamente decir que en el segundo largo hay únicamente 2 parabolts, en el tercero ninguno, y en la 4a reunión tampoco hay (es a base de clavos de la época, reforzable eso si). En todos esos puntos hay casquillos, desconozco si se trata de un desequipamiento 'acordado' u otra cosa. Íbamos con prisa y no nos paramos en el refu ni antes ni después, voy comentando esto por diferentes blogs, ya que es una vía que se repite mucho y hay que ir algo más al loro y llevar material suficiente. Gracias!!

  ResponElimina