diumenge, 7 de desembre del 2014

Excursió a la Serra dels Llancers - 06/12/2014

A la tardor-hivern ens agrada fer una caminada amb el Marc i la Maria que coneixen un munt d'itineraris bonics de mitja i baixa muntanya, avui també ens ha acompanyat en Josep. Aquest cop ens han tornat a sorprendre amb un lloc encisador, la Serra dels Llacers. Hem sortit del Veïnat de Dalt i hem acabat a Joanetes.

Per fer aquesta excursió cal preveure anar amb dos cotxes, ja que n'haurem de deixar un a Joanetes i després passar a recollir l'altre al Veïnat de Dalt.

 Mentre deixem el primer cotxe a Joanetes al costat de la Fonda de Can Barris, no podem deixar d'admirar el Puigsacalm.  Després amb l'altre cotxe tots cinc enfilem cap la Collada de Bracons per la carretera GIV 5273, mentrestant podem admirar a la nostra esquerra la Serra dels Llancers. Després d'uns quants revolts arribem a la collada, el dia canvia radicalment a l'altra vessant hi ha boira i passem d'un dia assolellat a un dia fred i trist,
Quan arribem al Veïnat de D'alt enfilem una pista a l'esquerra fins a un Restaurant anomenat Piguillem on hi ha una gran esplana i podem deixar el cotxe. Després tornem a la pista, i a uns 150 metres trobem una altra pista a ma esquerra que seguirem en direcció est seguint el curs del riu Fornés.  Es nota que venim d'uns dies de pluja doncs el riu baixa ben fort i fa molt goig.


 Malgrat el dia és fred i trist els entorns són d'allò més bonic. La boira li dona un encant especial i que val la pena saber-lo apreciar.
 El Camí va creuant el riu en diverses ocasions.
La boira ha deixat les plantes amb les seves gotes d'aigua.
Quan ja portem una estona caminant arribem a una trenca molt ben assenyalada que porta directament a  Sant Nazari, nosaltres decidim seguir per la mateixa pista, passem per El Güell i després a uns 300 metres deixem aquesta pista per enfilar-ne una altra a la nostra esquerra a la dreta deixem el Prat de la Vola.

 Taula del  Güell
 El Güell
 El camí va guanyant alçada poc a poc, en alguns trossos hi surt el cingle, i sense adonar-nos compte passem pel Collet de la Cometa, ara ja hem guanyat alçada i el sol comença fer que la boira s'escampi. En un bon pla parem a esmorzar mentre veiem com el dia va canviant a bo.
 Entre mig del sol i la boira.
 Passem una trenca a ma dreta que ens porta directes a la Serra dels Llancers, però nosaltres seguim ara protegits per una gran fageda.
 Com més amunt més gran són els faigs 
 Poc a poc i seguint aquest camí arribem a la Font de la Grevolosa.

 La fageda de la Grevolosa 
Espectacular.  
Impressionant.
Després enfilem per un corriol en direcció al Collet de la Grevolosa i després, per una pista ja més planera, ens dirigim a la Collada de Bracons. Quan ja sentim els cotxes tornen anar en direcció Est per un camí que ens portarà a inicis de la Serra dels Llancers.

 Les fulles tenen un colors forts que et fan gaudir d'aquest camí.
 Malgrat no toca el sol a tot arreu, algunes plantes tenen aquest privilegi.

 Ja en plena Serra dels Llancers.
 Primer seguim per la carena, però després el camí ens obliga anar per la sud-oest fins arribar al Collet dels Rabadans. Ara ens espera una bona estona per un camí assolellat just per sota de la carena i a la vesant sud que ens portarà al Coll dels Llancers.
Ara ens toca una forta baixada per la vesant nord, tot i així tenim unes grans vistes al Puigsacalm que podrem gaudir des de diferents miradors que anirem trobant mentre baixem fins al  Refugi de Sant Miquel de Castelló. Al fons ja podrem veure el poble de Joanetes que hi arribarem ben aviat.

Per acabar una bona excursió no hi ha com un bon dinar a la Fonda de Can Barris on trobareu una bona cuina que ben segur que us calmarà la gana.

Bon lloc per passar un bon dia, no us ho perdeu. 

2 comentaris:

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem