diumenge, 16 de novembre del 2014

Montserrat- Mirador dels Ermitans - Àrea de servei - 15-11-2014

 Bones vistes, al fons Sant Llorenç.

Avui és l'aniversari de l'Ita, fa 58 anys (no ho sembla), també en fa 36 de casats. Si, avui fa 36 anys vàrem anar a escalar el Cavall Bernat abans de casar-nos, està clar que avui també ho teníem que celebrar amb una bona escalada.  Pugem al monestir i tenim dubtes d'on anar, l'Ita fa 3 setmanes que no toca roca, i això sempre és nota. Veiem que a la part alta fa molt vent, així que escollim el Mirador dels Ermitants. Jo fa molts anys que la vaig fer, però ella no la fet. Així que no ens ho pensem gaire i en un tres i no res som a peu de via.

 La primera tirada entrant a la reunió.
Al començar, encara no ens toca el sol al primer llarg, fem una mica d'estona mentre ens anem equipant, al peu de via fa vent i notem el fred, segurament és perquè és un dels primers dies que realment es nota el fred. 

l'Ita pujant en el primer llarg.

Començo i els primers passos costen, però quan em toca el sol m'animo i ja soc a la reunió. Ràpidament puja l'Ita.  R-1 20 metres  IV+, V.

El segon llarg.

El segon llarg és el clau, recordo que cal anar un xic a l'esquerra de les assegurances, però quan hi soc, ho intento recte, no surt i ja hi som A0 i lliure, així anirem fent els 3 primers passos, després la cosa afluixa i ja podem anar progressant amb més tranquilitat fins a la reunió.  R2 30 metres 6a+,  V.


L'ita a la primera reunió.

 Arribant a la segona reunió,
 Començant el tercer llarg.

El tercer llarg, recordo que hi havia un pas, progresso en diagonal a la dreta fins arribar un pas balmat, ja hi som, m'ho miro i veig un bon canto, així que directe a buscar-lo, després la cosa es suavitza fins a la reunió. R3 35 metres iV+, V+, V.
Fent l'ultim llarg.

L'Ita quan arriba a la reunió, veu que malgrat és dret la roca és boníssima així que decideix fer el darrer llarg, poc a poc va pujant i quan perd verticalitat veig que va força ràpid. Ja ha arribat a la barana. R4 15 metres V, IV.

 una bona reunió.

 Bones vistes des del mirador.

Contents al cim, celebrem els aniversaris i ens anem a Cal Noio al Bruc a fer un bon dinar.

Material 8 cintes exprés.
Primera ascensió: F.Rull i J. Artigas 1991.
Equipament: espits molt ben posats.
La ressenya és del bloc de l'escalatrons.

Apa a escalar que el mon s'acaba.

4 comentaris:

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem