Follow by Email

diumenge, 8 de juny de 2014

Les Moles de Sant Honorat - Via Retiro Espiritual. 08/06/2014

Les Moles de Sant Honorat, sempre ens han agradat, tenim bons records de quan vàrem fer la 2ª ascensió a l'Agulla del Corb, via Anglada Muñoz el 4/11/1973, ja fa uns quants anys. Després hem anat fent vies de la vessant sud, fins que fa quatre anys vàrem fer l'Aresta Idíl·lica. Quan vàrem fer aquesta via, ja ens vàrem fixar amb l'agulla del davant. Ens va quedar clar que era una via per quan fa calor.

Amb la previsió d'aquesta setmana de molta calor, vàrem pensar que era l'ocasió d'anar aquesta via. Amb la l'autocaravana no podem anar-hi pel coll de Mú, així que anem a dormir prop de l'Hostal de Can Boix.

 Fotos de l'aproximació.
 Bon matí i per tal d'evitar la calor, comencem a pujar en direcció la Font Viva, després agafem el camí que va al coll i poc abans hi ha un caminet que va per una feixa en direcció al Coll Mú. Per aquest cantó puja més i és un xic més llarg però l'excursió és molt bonica. 
 Quan arribem a peu de via, ràpidament en equipem i fem la primera tirada, senzilla, però va bé per adaptar-te a la roca. R1 20 metres IVº IIº

 Superant el primer desplom.
 El segon llarg comença amb un desplom que tiba força, amb l'ajuda dels estreps el superem, després un tram més fàcil fins arribar a un altra balma, aquest cop menys dreta, la podem fer amb Ao o 6ª. R2 35 metres. Ae, IV+ Ao (6a) IV.
 Sortint de la segona reunió.
 El tercer llarg surt per l'esquerra i va a cercar una gran placa, escalada bonica, i sense grans problemes. R3. 40 metres. IV
  Ara ens toca sortir per la dreta, hi ha una fissura i un tram vertical, després progressem vertical fins a la reunió. R4 25 metres IV+ V-.

 Entrant a la quarta reunió. 

 El cinquè llarg intenta anar per l'esquerra de la canal fins un coll desprès pugem vertical fins una balma. R5 35 metres IV +
 Arribant a la 5ª reunió.
 Pas complicat per entrar al diedre 

Ja només ens queda una tirada, sortint de  la reunió hi ha un pas lleix, tens que entrar a la fissura i amb una roca força dolenta, quan ja tens el primer parabolt, la cosa es veu diferent, segueixes vertical fins un gran pi, d'aquí anem progressant en lleugera tendència a l'esquerra fins el cim. R6. V, IV+ 45 metres.
Darrers metres abans d'arribar al cim. 

Foto Cim.


 Camí de tornada smb l'Agulla del Corb al fons. 
 Ràpels: hem baixat amb 4 ràpels des del cim a la R5, de la R5 a la R4, de la R4 a la R2 i d'aquí fins baix. 
Venint de Can Boix, possiblement és millor sortir per dalt caminant.

1ª Ascensió: Antonio García Picazo i José Mª Suñer Mas de Xaxars al 14-4-2005.


El blat ja està per collir, i el badabadoc lluita per sobreviure. 

Apa a escalar que el mon s'acaba.!! 

2 comentaris:

  1. Hola, hem estat per aquest recons, però mai hem escalat. Un altre cosa pendent, mare, no tindrem temps, jajaja. Un petó parella. Ah !! al hotel si hem estat, precioss, es menja molt bé, però car.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En aquest lloc la tranquilitat està assegurada. Estic d'acord que es car, com ha canviat amb els anys. A reveure.

      Elimina