dilluns, 3 de febrer del 2014

Montserrat - Agulles - La Bitlla - Via Normal 2/02/2014

Avui, hem quedat amb el Xavi per anar escalar, fa dies que no fem res plegats, hem quedat per anar Agulles, sempre hi ha alguna cosa que et fa il·lusió.  Primer hem anat a la Carnavalada, però la Bola de la Partió li fa ombra, fa fred, vent i no convida a escalar a l'ombra. Tornem enrere per anar a la Bitlla, i malgrat que el vent persisteix la via normal hi toca el sol de ple. 

 La Bitlla és una agulla esvelta, imponent, on malgrat no té una gran dificultat obliga a escalar. Pujar per la normal et fa sentir bé, gaudeixes d'una escalada plaent, on encara s'ha respectat força el tema de les assurances.

Des de peu de via estant, i amb un dia transparent com avui, les vistes són magnifiques, les agulles queden retallades com mai, les seves formes es dibuixen a la perfecció. 


L'Ita fa la primera tirada, un IVº montserrati on hi ha dues assegurances, i que es pot reforçar amb un alien a la llastra. Sempre hi pensat que algun dia caurà aquesta llastra, però els anys em porten la contraria i espero que per molt temps.


En Xavier pujant a la primera tirade.


El segon llarg comença amb una mica de xemeneia estranya, on podrem posar un alien a l'interior, per sortir a l'esquerra per prosseguir per una placa fins a un pitó a una fissura transversal, des d'aquí cal pujar vertical fins que la roca ens convida anar a la dreta, trobarem un forat des d'on podrem agafar una assegurança i seguir en tendència a l'esquerra i ja de dret fins a la reunió. 




l'Ita entrant a la segona reunió. 

foto cim. 



Des de la segona reunió ens queden 7 o 8 metres de grimpada fàcil fins el cim, però cal tenir cura amb la roca.


Vistes esplèndides des del cim


Us deixo la ressenya de la guia d'en Josep m. Rodés i Ferran Labraña.

Apa a escalar que el mon s'acaba.


6 comentaris:

  1. Si ere aquesr diumenge, nosaltres erem a l'Agulla del Capdemunt i a l'Aresta Brucs de la Miranda de la Boïgues. Vem veure una cordada a la Bitlla... segur que ereu vosaltres.
    Salut i bones escalades!!!
    Joan

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Joan, nosaltres també us varem veure a l'Agulla del Capdemunt. Quin vent de feia, oi??

      Elimina
  2. Fa temps que hi penso en la Bitlla, doncs encara no l'he pujat mai! veig que vosaltres hi vau disfrutar; a veure si enganyo algú que tothom la feta ja!

    ResponElimina
  3. De veritat? Dons es una agulla molt maca, val la pena!!!

    ResponElimina
  4. Hola, feia dies que no entrava en el vostre blog, Porto un constipat que no paro, la Bitlla, una clasica que está molt molt be. Salut amics

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres esperem que et recuperis ben aviat. Una forta encaixada!!!!

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem