diumenge, 26 de gener del 2014

Sant Llorenç de Montgai - Via Esperó - 26/01/2014

Fa temps que, per diverses raons, no hem pogut fer alguna escalada de més d'un llarg, necessitem fer una via sense masses complicacions, però que ens ho passem bé. Ens sembla que tornar a repetir l'Esperó de la Paret de l'Os ens deixarà un bon regust. Doncs ja hi som.
Hem dormit a Sant Llorenç de Montgai, així no hem de matinar massa, després d'esmorzar i veien que fa un dia boníssim, net, clar, transparent, enfilem cap a peu de via.
Bones vistes des d'on hem deixat la furgo. 
Primer, llarg, no és massa bonic, no hi toca el sol, però va bé per fer el primer contacte amb la roca. Primer pugem per una placa fins que trobem una instal·lació, però no hi farem reunió, seguim amunt fins una xemeneia, que sense massa dificultat ens situa en un esperò, un xic més avall veurem la 1ª reunió.
L'Ita arribant a la primera reunió.
El segon llarg el començarem per una especie de canal per anar a cercar un esperó que tenim a la dreta, un cop a sota, pujarem pel fil de l'esperó, passos verticals i molt bonics. Reunió 2ª en un còmode replà.
L'Ita entrant a la 2ª reunió. 
La tercera tirada és la més bonica de l'esperó, primer pugem vertical (compte amb uns blocs que hi ha la dreta) per després anar un xic a la dreta, pugem novament per situar-nos al fil de l'esperó, uns passos verticals, més impressionants que difícils, després continuem per terreny més fàcil fins a la reunió.
Sembla que s'ho està passant força bé..
Quarta tirada, sortim de flanc a l'esquerra, pas difícil V, després prosseguim verticals per unes fissures per anar un xic a la dreta, i després superarem unes plaques fins a la reunió.  (Foto: un cop fet el pas difícil).
Darrers passos de la via, al fons veiem els cotxes de la carretera. 
Darrera reunió.
Via bonica, divertida, disfrutona, cal portar 10 expres i el semàfor dels aliens per reforçar algun pas.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!!!

6 comentaris:

  1. L'esperó Sud és un regal d'escalada per a gaudir. Nosaltres estavem el pis de dalt al Mont Roig

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, per això l'hem tornat a repetir. En el teu bloc ja he vist les dues vies que vàreu fer. Un bon diumenge, bon temps i molt bona activitat.

      Elimina
  2. Primer desitjar que el temps que heu pogut escalar molt no sigui per salut i si és així, que hagi passat tot. Aquesta via és un delícia, variada i amb nul · la aproximació. Felicitats pel retorn i salut. Nosaltres tornem a marxar dijous a Dolomitas. Ja ens veurem a la xarxa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi hagut de tot, encostipats, raons familiars, una mica de tot,. Estem d'acord que es una joia aquesta via, i així la varem gaudir. Espero que feu unes bones esquiades a les Dolomites. Ja us anirem seguint les vostres ressenyes en el vostre bloc. Endavant companys!!!

      Elimina
  3. Una via per disfrutar! amb apretada final que et deixa ben satisfet. Enhorabona parella i a veure si el temps ens dóna peixet el proper cap de setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jaume, esperem bon temps per tots la propera setmana, ja ens toca. Endavant!!

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem