diumenge, 20 d’octubre del 2013

Montserrat - Agulles - La Filigrana o Faluga - Via Ot el bruixot i La Normal - 20/10/2013

La Filigrana, sempre ha estat una de les agulles que més m'han agradat pujar, és esvelta, capritxosa, atraient, és una d'aquelles agulles que tot escalador ha de tenir. 
Quan vaig començar a escalar, els escaladors que coneixia tots en parlàvem amb molt respecte, tenia un cert mite, per la dificultat de la darrera tirada. Mite merescut, doncs pujar amb el material de l'època amb només un merlet i un pitó que tenies que posar, que no quedava massa bé, feia molt respecte. Recordo el dia que la vaig fer per primer cop amb el Josep Monistrol i en Ramon Font, vaig tornar molt content d'haver fet aquesta agulla i a la vegada d'haver fet de primer la tirada.
Després les coses han canviat, peus de gat, algun espit i actualment hi ha un parabolt, res a veure amb el respecte d'aquella època. Tot i així segueix sent una agulla bonica que et deixa bé  assolir-la.


Avui, anàvem a repetir la Via Ot el Bruixot, la vàrem fer poc després de la seva obertura .
Hem pujat per la Canal dels cirerers, encara hi havia un xic de boira a la part alta de les agulles, tenia un envien diferent.

 El primer llarg, és de mala roca, humit i estrany, primer vas prop de la canal i després surts a l'esquerra a cercar la millor roca, hi ha un espit i després ja arribes a la reunió: 30 metres IVº

 El segon llarg, la roca és més bona, poc a poc és va posant més dret, amb passos més obligats, cal anar mirant ja que les assegurances estan distants, però nosaltres hem posat un merlet, un alien vermell i un de groc. Reunió sota d'una balma que barra el pas. R2  35 metres Vé.
 L'Ita arribant a la 2ª reunió. 
 El 3er llarg té uns passos difícils per superar la balma, cal xapar l'espit i després anar a l'esquerra fins que ja perd verticalitat. Després nosaltres hem anat a xapar el pitó que hi ha de la normal i hem baixat a la reunió, ja que d'aquesta manera podem assegurar millor al segon. R3 30 metres V+, IV.
 La 3ª reunió. 
 El llarg de la normal, és el més bonic de tots. Sortim a cercar el fil de l'aresta, poc abans xapem el pitó antic. Després progressem en vertical amb bona pressa fins arribar el parabolt, després sortim a l'esquerra posant el peu sobre una pedra que ja es veu que s'hi posava un merlet, després vertical fins que trobarem una antiga reunió, ara ja un xic més fàcil seguirem fins el cim. R4. 25 metres V+
 Pitó antic.
Arribant el cim. 
 El Cim.
 Preparats per fer el ràpel.
 l'Ita fent el ràpel. 

Us deixem la ressenya de com nosaltres ho hem trobat.

5 comentaris:

  1. Parella, com esta el rapel?? El recordo de fa molts años molt i molt precari. Moltes felicitaste pero la costare actividad.
    María

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Maria, actualment el ràpel es nou, una mica difícil d'agafar pero sense problemes, ja hi pots tornar. :-)

      Elimina
  2. Que ferma la Filigrana, la Ot el bruixot la vaig fer fa força anys amb el Pep Graells! no em faria res repetir-la.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ep Jaume! segur que t'ho passaràs molt be si hi tornes anar. Es una bona via per repetir la Filigrana.

      Elimina
  3. Hola, jo també tinc bon record d'aquesta agulle, però nosaltres per la normal. Hem va sobtar el cim, no més i cap un. Felicitats i fins la propera.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem