dissabte, 27 d’abril del 2013

Sicília - Pizzo Monaco - Via L'Abito non fa il Monaco - 16-04-2013

Tercer dia d'escalada a Sicília, trobem una ressenya d'una via molt interessant al Pizzo Monaco, sabem que la roca és immillorable, i va a cercar la part més dreta de la cara oest. El grau és 6b, però obligat 6ª, pensem que la podrem fer. 
 A la paret només li toca el sol a la tarda, durant el matí li toca l'ombra, només ens tocarà el sol a la part alta.

 1a. Tirada 35 metres 6a+. 
On comença hi veureu una fita i a uns 6 metres un parabol d'inox. Puja vertical fins agafar-lo després seguir aprofitant la bona pressa fins que veureu que hi ha un pas que sembla mes de 6a+, aquí cal anar a cercar uns forats a la dreta i tornar a xapar el parabolt, després un altre tram mes fàcil fins que hi ha un altre tros un xic mes complicat i ja entrem a la reunió. Una tirada mantinguda, vertical i amb una roca excel·lent.


 2on llarg. 15 metres 6b.
Sortir de la reunió en vertical,pas força explosiu, podrem posar un alien verd, després d'aquest pas fer uns 5 metres verticals per anar a l'esquerra i entrar a la reunió per la dreta. Tirada curta però potent. 


 3er llarg 40 metres 6b.
Llarg especialment bonic, primer per trams verticals i amb bona pressa, per despres entrar en una placa on la roca és diferent, cal llegir molt be els passos i anar guanyant alçada, després hi ha una fissura cega que us portarà a un tram més desplomat, impressionant però amb bona pressa, uns passos més i reunió. Una tirada molt ferma i a la vega exigent. Cal anar decidit. 
4art llarg, 50 metres 5C
Després de sortir la reunió perd un xic la verticalitat, pero ràpidament la va recuperant, va anant sempre amb tendència a l'esquerra, cercant sempre la part més dreta de la paret. Cal posar alguna assegurança addicional. Aquesta es la tirada més llarga. 
 5é llarg, 35 metres 5b.
Seguim amb tendència a l'esquerra, passos divertits i ben trobats. Fem reunió en una còmoda lletja.
 En Rafel a la 4ª reunió. 
 En Rafel a la 5ª tirada.
 Entrant a la 5ª reunió. 

6é llarg, 35 metres 6b
Llarg impressionant, desplomat amb bona pressa, ben equipat per seguir la part mes bonica de la via. Es un 6b de piles, que et permet gaudir del llarg a tope..


 7é llarg, 5b. 35 metres.
Sortim per la dreta per anar a cercar el fil de l'aresta, progressar uns metres verticals i després ja s'ajeu fins arribar a l'espatlla. Cal equipar el llarg amb algun friend i alguna baga per marlets o ponts de roca. Després fer un canvi de reunió fins un bloc on hi ha un parabolt

8é llarg 20 metres 4b.
Pujar recta fins a fer un pas un xic més difícil abans d'arribar el cim.

 Un altre cop som a d'alt d'aquest cim, avui hem fet una via que ens agradat molt i que malgrat la dificultat l'hem gaudit a tope. Segur que ho recordarem temps.
 La boira entra del mar a la terra, sense donar-nos compte ens quedarem dintre d'una espesa boira que ja no marxarà fins demà.
 El cim.
 En Rafel fent el segon ràpel, vista l'experiència del primer dia , tenim molt clar que no volen tornar a corre el risc de que se'ns enganxin les cordes.

Via equipada en inox, però que cal escalar entre assegurança i assegurança, sempre es poden reforçar els passos amb assegurances flotants, especialment aliens.

Excel.lent escalada no pot faltar si veniu a Sant Vitao Lo Capo.

4 comentaris:

  1. On has deixat a Ita, sortida de solters, eh???? jaja. Molt xules les fotos, però una mica difícils les vies, no? Felicitats

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, ho portava amagat, però veig que ho has descobert. Ben segur que hi tornaré amb l'Ita el lloc s'ho mereix. Respecte les vies, sembla que aquí varen començar a escalar amb el 6a. Ja ho veuràs en el proper post. Una abraçada.

      Elimina
  2. Via exigent aquesta, ara entenc que us reservessiu el dia anterior! la roca es veu molt bona, com deurieu disfrutar!

    ResponElimina
  3. Jaume, aquesta és la millor via de les que vàrem fer, és una passada.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem