diumenge, 3 de febrer del 2013

Sant Llorenç de Montgai - El Cilindre - Via Directa- 3-2-2013

 Cap de setmana ventós, hem anat a dormir a Sant Llorenç de Montgai amb l'esperança que demà no farà tan vent. Durant tota la nit les ventades han estat molt fortes.

 Quan ens hem llevat, la calma ens envoltava, això si, feia fred, 4 graus, hem fet estona donant una volteta pel llac, i poc a poc el sol ha anat escalfant.
Aquesta parella d'oques es banyava amb les aigües ben fredes.
Teniem ganes de repetir, sota la nostra opinió, una de les vies més boniques de Sant Llorenç de Montgai. Actualment és una via molt ben equipada, res a veure quan la vaig fer el primer cop, aquest equipament permet gaudir d'una escalada vertical, fins i tot un xic desplomada i amb una roca molt similar a la de Riglos. 
El primer llarg, i començant en fred, ja et demana tibar una mica, sobre tot per superar el gran bloc, després es manté molt vertical però ja no és tan exigent. 
L'Ita arribant a la 1ª reunió. 
El segon llarg és el més bonic, tal vegada també és el més difícil. Ara es veuen totes les presses marcades de blanc. Cal anar superant una sèrie de balmes, amb molt bona pressa, la dificultat ve donada per la continuïtat dels passos. Des de la reunió sortim en diagonal a l'esquerra, després seguim verticals per un petit esperonet que el deixarem per entrar en una replanet, després seguirem verticals fins entrar a la 2ª reunió. 
L'Ita poc a poc va pujant i gaudint de la tirada. 
Realment aquest llarg és una passada.
El tercer llarg té la mateixa tònica que el segon, fins que hem de sortir a la dreta, aquí la roca canvia, ja no hi ha els mateixos bolos, a la roca és calcaria. 
Ufff encara tiba aquest tros.
L'Ita entrant a la tercera reunió. 
El quart llarg també és molt dret, potser no és tan difícil, en algunes guies hi posen Vº, en altres 6ª, tot dependrà de les piles. 
Darrer pas de la via, amb la furgo a baix.
Contents i satisfets ens fem una foto pel record.

Via oberta per baix, el 29-5-1975, amb tècnica combinada de lliure i artificial. Amb l'equipament actual es fa totalment en lliure, només us caldran 15 bagues exprés i reunions.

Apa a gaudir de l'escalada que el mon s'acaba!!!!


10 comentaris:

  1. Enhorabona, aquesta és una gran via de Sant Llorenç de Montgai.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Joan per compartir-ho, penso que no està prou reconeguda com a tal, tot i així hi ha molta gent que la repeteix, només cal veure com estan les presses.

      Elimina
  2. Felicitats per l'escalada, esteu fets uns cracs !

    salut i a tibar

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Joan, a tu que t'agrada tant aquesta zona, no pots deixar de fer aquesta via. Apa endavant!!

      Elimina
  3. Renoi, que maca, però em sembla que una mica fort per a mi, però es veu guapíssima. felicitats companys, esteu ben forts. Pot ser ho intent, però no se, no se. Fins la propera.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Trini i Salva. Companys la via no és massa obligada, però tiba molt i això la fa més exigent. l'ambient està assegurat. Una forta encaixada.

      Elimina
  4. Ep Manel! molt bones fotos, la panoràmica i la dels ànecs un bon començament. Tiba prou aquesta via, et veig be Manel, ja parelarem sobre la teva espatlla...enhorabona!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jaume, la veritat és que em va fer força mal l'espatlla, però menys del que m'esperava i avui no m'he ressentit. En parlem...

      Elimina
    2. Òstia la via!!!! sempre m'he la he mirada però crec que es molt mantinguda per mí... o es pot fer trampa? Felicitats per la via m'ha vingut "enveja sana"
      Per cert, em sembla que no son ànecs, son oques...
      Salut i tàpia amics!!!!

      Elimina
    3. Gràcies Joan, tens més raó que un Sant, efectivament són oques. Respecte si es poden fer trampes, penso que amb una tramposa et podràs ajudar en algun pas llarg. Val la pena provar-ho, la via s'ho mereix. Apa salut i força!!!

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem