diumenge, 12 d’agost del 2012

Agulla del Portalet - 02-08-2012

Avui comencem uns dies de vacances als Pirineus. Anem primer al Port del Portalet on hem vist una via a La guia d'escalada en el Pirineu Nord  d'en Xabier Larretxea que sembla molt interessant. Des del mateix coll ja podem veure l'Agulla. L'aproximació és molt curta, uns 20' i per un camí molt bo. Amb un tres i no res ja som a peu de via. 
 Aquí ens trobem a 3 cordades al davant, són un grup de francesos, però van molts lents, fins i tot els que sembla que són els monitors els hi està costant molt. A la segona reunió ho arreglen, marxen per una vira a la dreta i ens deixen la via per nosaltres. Nosaltres no comencem fins que ens deixen la primera reunió lliure, no tenim pressa estem de vacances.
 Malgrat que en la foto es veu un xic enganxada, la realitat és una altra, és un cim molt esvelt.
El primer llarg supera una placa fineta, però amb molt bona roca, tremendament adherent, i que anant bé de peus es deixa fer. Poc abans d'entrar a la reunió hi ha un pas(no obligat) un xic estrany, un cop superat ja ens situem a la primera reunió.  
 Aquí podem veure un detall de la placa i l'Ita assegurant. 
El segon llarg, cal donar una volta per la dreta per superar un bloc i després seguir en diagonal fins un collet. (L'Ita a la primera reunió).
 Aquest és un tram que cal seguir en diagonal fins a la segona reunió. 
 El collet a la segona reunió. 
 El tercer llarg surt vertical i amb bona roca, després hi ha algun tram on cal tenir la cura amb la roca. 
 L'Ita arribant a la tercera reunió. 
El quart llarg és un diedre molt vertical, ben equipat i malgrat hi podreu veure una mica d'herba, no us molestarà, és un llarg molt més bonic del que sembla. El primer parabolt costa un xic d'agafar i superar pel diedre, si aneu per l'esquerra per la placa és fa millor.
 Val la pena mirar avall per observar la verticalitat del llarg.
 La quarta reunió està muntada a cavall de l'aresta que ens portarà el cim.
 La cresta de IIº que ens portarà a un petit collet on ens desencordarem .
És una escalada equipada amb parabolts, amb una bona lògica, una aproximació curta, que es pot fer el matí o a la tarda. Ens ha agradat força.
Aproximació: sortirem des del pàrquing que hi ha a la dreta un cop passada la duana, seguirem un corriol que va pujant per uns lloms francs fins que podem anar directes per sota a peu de via. 20 minuts. Cal evitar una tartera per sota.
 Equipament: via totalment equipada amb parabolts de forma generosa. Amb 12 cintes exprés i les reunions en tindreu prou.
Descens: un cop feta la cresta de IIº ens desencordarem i pujarem fins un coll on trobarem el camí de baixada que, en 30 minuts ens deixarà altra cop al Coll del Portalet.
Horari: 1,30 a 2 hores.
Bibliografia: Guía Escalada en el Pirineo Norte d'en Xabier Larretxea.

2 comentaris:

  1. Molt maca, si senyor, i molt be explicat, a tenir en compte. Salut i bones vacances

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, si, val la pena fer-la de camí cap al Midi o altres cims del voltant. Bones Vacances!!!

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem