dissabte, 10 de març del 2012

Lo Peladet - Rúbies - Via Escenas de Matrimonio - 10-03-2012

El poble de Rúbies ens agrada, se li veu que té història, va ésser abandonat  en el any 1970, i des de les hores el poble s'ha anat malmetent, L'església romànica llombarda data del segle XI i si parem atenció veurem restes d'un castell dels segles XI -XII. 

Quan des de la pista el veus ja t'impressiona aquest racó de mon, es veu altiu  i retallat a l'horitzó, només per veure aquest indret ja val la pena venir fins aquí.

Sempre que he vingut he donat un tom pel poble, per veure com està, cada cop està més fotut, poc a poc, van caient les parets, i es van enfonsant les taulades, només és veu que s'ha fet un intent de reconstruir l'església, però el material ha quedat escampat per tot arreu. Fa un certa pena tot plegat. 

Si mai hi aneu, no deixeu de veure la part del darrera, val la pena. 

B
Bé, anem a lo nostre. hem vingut aquí per escalar, i ens pensàvem que estaríem sols, i quan en vist els cotxes que hi havia a l'era, ja em vist que teníem que pujar totes les ressenyes i després ens posaríem a la via que quedés lliure. Així, ha estat, La Maduritas Calientes, hi havia dues cordades, La Bernatac una altra, doncs apa, anem a la Via Escenas de Matrimonio.   
El Primer llarg és vertical i molt ben trobat, cal posar-hi alguna assegurança més, però la roca es deixa equipar sense problemes.

Poc abans d'arribar a la reunió hi ha un parell de parabolts que asseguren un tram més vertical. Podem veure a l'Ita arribant a la primera reunió. 

El segon llar costa de veure per on anirà, jo he sortit per on m'ha semblat mes lògic, però fins que he vist un pitó no ho he vist clar, després ja he vist un parabolt i apa amunt que la roca és bona.

Aquest llarg segurament és el més compacta, està equipat però justet, es pot reforçar amb algun alien sense problemes.

La placa d'entrada a la reunió té el seu punt, però la roca és sensacional i és deixa fer força bé.

El tercer llarg té un pas vertical per sortir de la reunió i després ja es tomba una mica, cal tenir cura amb la roca.

El quart llarg és sensacional, vertical, amb les assegurances justes i necessàries, no m'ha calgut posat res. De totes maneres cal anar en compte, perquè hi ha algun bloc preparat per caure...

El 5é llarg, té un pas de sortida, després es tomba i finalment tornar a posar-se vertical fins el cim.

Ens agradat el lloc, l'escalada, i el dia que ens ha fet.

Material: 10 exprés i el semàfor d'alien. Nosaltres amb aquest material hem anat bé, però per equipar millor portar els camelots i tascons.

Ressenya: n'hi ha varies per internet, no us serà cap problema trobar-la 

Apa a escalar que el mon s'acaba. 

4 comentaris:

  1. Enhorabona per l'escalada, aquesta juntament amb la maduritas es una de les que tinc a la llista.
    Miquel

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mili miau les dues es veuen molt maques, segur que t'agradaran. La que hem fet està força bé. A veure si ens hi veiem algun dia.

      Elimina
  2. Enhorabona parella! unes vies que semblñen molt interessants, amb raó cada cop hi ha més gent! jo encara no m'he estrenat al Peladet, s'hi haurà d'anar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jaume, no esperis gaire que val molt la pena. Segur que gaudiràs molt.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem