dissabte, 11 de febrer del 2012

Montserrat - El Gerro - Via Africa - 11-02-2012

El Gerro és una agulla que no es fa massa, tot i així hi ha 4 vies esportives i 5 de clàssiques. El primer cop que hi vaig pujar va ésser per la via de la Nansa, han passat tants anys que no puc precisar amb els companys que la vaig fer. L'Ita no l'havia fet mai, així que ja teníem un motiu per anar-hi. Hem sortit força abrigats per tal de aguantar el fort fred que feia. Una mica de vent encara ho complicava més, però el dia era clar i transparent com mai, i convidava a escalar, doncs som-hi!!!. 

La principal curiositat d'aquesta agulla, és que té la Nansa enganxada i perfecciona el seu nom. Hem escollit la via Àfrica, que segons he pogut veure en les guies velles, és una combinació de l'Aresta Bruc i la Normal, això si amb un equipament plenament actualitzat amb parabolts.
A peu de via encongits pel fred i el vent ens hem encordat, però abans ens hem posat tota la roba que portàvem.

 La via té dos llargs, però els hem ajuntat, per no parar-nos a la meitat, i es fa força bé. Només sortir hi ha un tros força finet, però després les presses ja són més abundants fins i tot en el moment que superes un tros un xic balmat, un cop arribats a la reunió la roca ja no és tant bona, però és vertical i ferm fins a dalt.
Quan arriba l'Ita, em quedo sorprès, doncs a fet la via en guants, no ho entenc i li insisteixo molt per veure si m'està foten una broma, doncs no, és veritat. 

No podem estar de pujar el cim, és que una agulla és un agulla, i fer el cim és una sensació que enamora a tots els escaladors.

Esperant el seu torn per baixar. 
 Uff, per la cara Est, el vent no es nota i la cosa millora.
 Un ràpel de 25 metres pel costat de la nansa ens deixa altra cop a terra.
Tornem a casa satisfets, doncs pel fred que feia, fer una agulla com aquesta ens ha deixat força bé.

Via oberta J. Moragas i Francesc García.
Dificultat: V+
Material: 13 cintes si la feu en una tirada.
Exposició Sud.

5 comentaris:

  1. Hola, quin fred havia de fer per escalar amb guants, nosaltres ara amb un gripazo horrorós, gaudiu per nosaltres. Records !!!

    ResponElimina
  2. Malgrat el fred encara hem pogut escalar una mica. Us desitgem un ràpida recuperació.

    ResponElimina
  3. Renoi amb el fred, avui semblava que en fèia menys amb aquest solet, però deu n'hi dó. Aquesta via del Gerro no l'he fet, sembla interessant, ara el que deu ser maco és pujar per la nansa, sembla que hagi de caure!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jaume, segur que t'agradarà aquesta agulla. La nansa li dona un encant, però la roca no es tant bona com per la via Àfrica.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem