Follow by Email

divendres, 24 de juny de 2011

Revetlla al Montcau 1.052 metres 23-06-2011

La festa del solstici d'estiu. La nit més curta o el dia més llarg. Una nit màgica de foc, aigua i herbes medicinals. Es diu d'aquesta nit que les pedres ballen i fins i tot les muntanyes també. Volem sortir del brogit, volem gaudir de la nit més curta, volem dir adéu al sol i volen dir-li bon dia quan surti un altre cop, per fer-ho hem escollit el cim del Montcau.
A ultima hora de la tarda comencem a pujar, la muntanya ja té aquells colors màgics que li dona la llum del final del dia.
Encara no som d'alt i sembla que sol es vol amagar darreres de les boires. Esperem que quan arribem a d'alt encara el podrem tornar a veure.


Uf!!!, ja som a d'alt, fa vent, i ja tenim clar que no passarem calor. Busquem un lloc per fer el bivac protegit del vent, però ràpidament ens adonem compte que haurem de dormir cara al vent. Estarem més fresquets!!!Ara si que ja comença la nit més curta, el sol en diu adéu i ens haurem d'esperar unes hores per tornar-lo a veure. Contemplant aquesta vista ens quedat bocabadats. Estem en lloc tan proper a casa i a la vegada tan tranquil, ens sembla impossible.

Comença el sopar de la revetlla, truita de patates de la bona, i coca de Sant Joan. Mentre estem sopant, ja comencem a veure el petards, els focs, i fins i tot els sentim. A baix la gresca ha començat, aquí nosaltres estem molt tranquils mirant els llums del pobles que ens envolten.Quan ens cansem de veure els petards, ens posem dintre els sacs i escoltant musica dels Manel, contemplem els estels que ens envolten. Estem molt contents i feliços.


Si,si, ja surt l'astre rei, ens llevem ràpidament per veure'l, la nit més curta ja s'ha acabat, comença el dia més llarg.

Ens hem assegut mirant el horitzó, volem veure amb tranquil·litat l'espectacle. Avui sembla que li costa més, però és que just surt per darrera del Montseny. Certament, són uns moments màgics.

La visió que tenim de Montserrat amb les primeres llums del dia és meravellosa. Ho tenim tot preparat per baixar i anar a escalar a Montserrat.

Però abans estenem tots els sacs que estan humits i preparem la coca de llardons i pinyons per esmorzar.

Mirem la Falconera, on hem fet un munt d'escalades, per moments pensem de canviar els plans, però volem fer aquesta combinació estranya, dormir al Montcau i escalar a Montserrat.

Abans de marxar aprofitem per fotografies a les flors, estan esplèndides com mai.

A les 8, ja ho tenim tot recollit i comencem a baixar. Estem contents perquè hem escollit bé, ens agradat passar la revetlla d'aquesta manera, hem pogut comprovar que la nit és molt curta i hem vist les llums dels focs, hem sentit i vist els petards, però això si molt tranquils.

1 comentari: