diumenge, 29 de maig del 2011

Paret de Rubíes - Peladet oriental - Esperit Mohicà - 28-05-2011

El Peladet Oriental és una paret que està situada sobre mateix del poble abandonat de Rubíes, on arribarem per una pista que surt de la carretera que puja a Roca d'Arcs des de Vilanova de Meià. En aquest lloc tenim garantida una escalada tranquil·la, i sense la massificació que hi ha a altres indrets, els companys de viatge seran els voltors, i altres aus que sentirem cantar mentrestant anem pujant.

Quan aparqueu el cotxe darrera mateix de l'esglesia romànica , us recomano que feu una volteta pel poble que està en runes, on malgrat està ple brossa, fa pensar que fa molt temps algunes famílies daurien viure en aquest indret tan bonic, gaudint d'aquets entorn marevellos.

Després d'una ràpida aproximació, i gràcies a les bones explicacions d'en Joan Asin, localitzem la via. Fa una mica de vent i no ens toca el sol, ens adonem que anem un xic frescos amb la roba que portem. Ens encordem i fem la primera tirada, no té cap problema, només cal tenir cura amb la roca i possiblement caldrà reforçar-la amb alguna assegurança, nosaltres hi vàrem posar 2 aliens. La reunió perfectament equipada amb dos parabols (totes estan així) en situada sota d'un pany de paret taronja, vertigal i que sembla que serà exigent.



Seguim sense sol, però la segona tirada ja ens obliga una mica més i, poc a poc, em va passant el fred. A mida que vas pujant la dificultat augmenta, fins arribar a sota d'un diedre on hi ha la màxima dificultat. Sense dubtes aquest és el llarg més bonic de la via. Nosaltres no hi vàrem posar res, la sortida final és molt franca.
En Miquel fent el segon llarg, diu que té una mica de fred, no sembla que estem a la primavera, el que passa, és que anem una mica d'hora.


Abans d'entrar a la segona reunió es paren a prendre el sol, estan contents de haver fet aquesta tirada tan ben aconseguida.


La segona reunió està enclavada sota mateix d'un gran sostre visible des del poble.


Per sortir de sota el sostre haurem de fer una travessa a l'esquerra fins una gran savina, en diuen la travessa dels esperits. La savina està decorada amb una serie de peces lligades que li donen un cert encant i sembla que estiguis envoltat dels esperits.

El quart llarg comença per un esperonet al costat mateix d'una agulla, és vertical, està ben assegurat, però caldrà posar alguna pesa més, el pas de 6ª està molt ben assegurat i es pot forçar molt bé, després seguim verticals a la dreta i només haurem de vigilar amb la roca una mica abans d'entrar a la reunió. En aquesta reunió hi trobarem el llibre de registre, hem fet la quarta ascensió.


En miquel arribant a la 4ª reunió, s'ho està passant bomba!!!

La 5ª tirada, també molt ben reeixida, té una sortida de la reunió que obliga a tibar força, però està molt ben equipat, seguim fins a una gran savina i després per un diedre equipat en pitons fins el cim.


La fotografia de rigor, contents d'haver fet aquesta via. Certament està molt ben oberta i la llàstima és que no tingui uns llargues més, tot i així, el lloc s'ho mereix, i us recomano que hi aneu.



Felicitats a en Joan Vidal i a les explicacions d'en Joan Asin.

2 comentaris:

  1. Enhorabona, Rubies és un racó que m'agrada molt lluny d'agomeracions,no com l'altre dia a la Narieda, je,je.

    ResponElimina
  2. Així que fins vau pasar fred? ja veig que no som els únics que matinem...però suposo que a la que va tocar el sol es deuria estar de conya!

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem