dimecres, 5 de gener del 2011

Excursió a l'Hospital de la Sang - Serra de l'Obac - 05-01-2011

Fa dies que no actualitzem el blog, la veritat és que ha fet fred i hem aprofitat per anar fer escalada esportiva, per anar a corre una mica pel bosc de Sant Quirze i per fer alguna excursió. Com no hem fet cap via llarga, no hem publicat res, però, avui hem aprofitat que teníem festa i hem fet una excursió molt bonica per la Serra de l'Obac, hem anat a l'Hospital de Sang, feia temps que ho volíem conèixer.
L'anomenat Hospital de Sang de Matarrodona, és conegut perquè durant el segle XIX fou un hospital de sang carlí. Fins fa un temps l'interior estava certament ben acondicionat, ara està tot abandonat. Realment la seva situació ja justifica l'excursió.
Per arribar a l'Hospital de la Sang, hem de passar pel Turó de la Fosca i ens havien dit que si des d'alt cridaves a la guineu aquesta venia a menjar de les mans. Fins i tot ho havíem vist en algunes fotografies d'alguns companys. Nosaltres hem volgut fer al mateix, i hem pujat a d'alt a turó i hem xiulat, al cap de cinc minuts ha vingut la guineu.
És molt bonica, primer es mostra desconfiada i cada cop que li dones un tros d'anou, marxa a corrents. Després quan ja se l'ha menjat torna.

Nosaltres ho hem repetit varies vegades, fins que hem acabat tot el menjar. Ara amb el pel d'ivern està impresionant.
La Ita també li ha agafat confiança, i poc a poc s'han fet molt amigues.
Aquest són els restes del que era l'Hospital de Sang, llàstima que alguns brètols han fet alguna que altra pintada, però malgrat això, és força interessant veure on està situat, al mig d'un cingle i al costat mateix de la Cort Fosca, on hi ha una surgència d'aigua on podreu omplir les cantimplores.

Crida l'atenció les heures que estan entre l'Hospital i la Cort Fosca, val la pena dedicar-hi un moment a la seva observació.

Després hem seguit més a l'Oest fins un collet on hem pogut veure aquesta petita agulla. Hem passat un matí divertit, hem conegut un nou lloc i hem gaudit molt veien la guineu com menjava dels nostres dits.
Interessant fer aquesta excursió amb petits, ja que podran veure de prop aquest animal que costa de veure.

3 comentaris:

  1. Hola Manel i Ita,
    ja se us trobava a faltar! aquesta guilla ja és "famosa" a la zona.
    Bon any i millors escalades.

    ResponElimina
  2. Hola tiet i tieta.Soc l'Alba, i com ja deus saber vam anar a la serra de l'Obac;
    vam estar 1 hora de rellotge cridant a la guineu,i no va venir, jo tenia moltes ganes de veura-la... però,després de tot va estar molt bé, i tot molt maco.

    ResponElimina
  3. Haurem de tornar-hi i segurament tindrem més sort. També podrem anra fins a l'Hospital de la Sang.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem