diumenge, 19 de setembre del 2010

Montserrat - Elefantet - Via Chachi Piruli - 19-09-2010

Avui he tornat a Montserrat, com els darrers quatre anys, quan l'Ita fa la Travessa Matagalls Montserrat, jo aprofito per fer una escaladeta i així quan arriba la vaig esperar. Amb el Xavi hem escollit la Chachi Piruli de l'Elefantet, ell està en procés de recuperació de l'espatlla i vol veure com l'hi va la cosa. Està animat i amb ganes i això és lo més important. Ens hem trobat en el cremallera ja que des de fa un temps pugem sempre amb aquest mitja per no contaminar tant i la veritat és que funciona molt bé.
Malgrat que ahir va ploure molt i semblava que el temps no canviaria, la realitat ha estat un altre, fa un dia meravellós.


La Chachi Piruli, és una via amb una curta aproximació, només de 5 minuts, amb un tres i no rés ja estem al peu de la via. Podem escollir dues possibilitats, una variant per l'esquerra, una mica més obligada, i l'original, nosaltres avui ens hem decidit per aquesta segona. El primer llarg, cal puja una canaleta fins un arbre, sense massa dificultat. Només posarem una baga en una sabina.
El segon llarg va a cercar una placa molt bonica, dreta, amb bona roca i amb les assegurances a on han d'estar. Cal dir que la via ha estat restaurada, posant un parabol al costat de cada buril. En aquest segon llarg, hem de treballar bé els peus, ja que la pressa és menuda i la dificultat obligada és de V+/6ª. Podem veure en Xavi progressant com si ja estes plenament recuperat.


El tercer llarg, és curt, però amb un passet al sortir de la reunió que cal mirar-ho bé, V+. Fem la reunió en l'inici de la canal de la quarta tirada. Després cal seguir per una canal que ens permet guanyar alçada fins a trobar una placa que ens porta en una reunió a l'ombra, just a la dreta.

En la Cinquena tirada, recuperem la bona roca, la verticalitat, i la dificultat, però és un pler progressar per aquí, val la pena gaudir aquest llarg. 6ª, V+, IV.
En Xavi animat, decideix fer el darrer llarg, progressa amb compte, però amb molta seguretat, com sempre ha fet.

Quan arribem a dalt, ja ens ha fer una trucada la Ita que estan arribant al Monestir, baixem ràpidament per les escales a esperar-la. Ens ho hem passat molt bé.
Bé, companys a escalar que el mon s'acaba...

2 comentaris:

  1. Gracies per l'escalada. ...i felicitats als supers que van fer la Matagalls.
    Xavier

    ResponElimina
  2. La veritat és que va anar tot rodo, podem quedar per un altre dia, que estàs més bé del que sembla.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem